Magic Forest

Magic Forest Aplicația Magic Forest are patru ferestre:

  • Prima fereastră este reprezentată de cubul animat 3D cu OpenGL, care se rotește până la oprirea lui cu o atingere pe oricare față a cubului;
  • A doua fereastră reprezintă o scenă dintr-o pădure, în care regăsim diverse personaje;
  • Cea de a treia fereastră este o scenă pe care personajul principal este un urs, care la atingere face diverse animații;
  • În cea de a patra fereastră, pe aceeași scenă, se află un alt personaj, maimuța, care de asemeni, la orice atingere, se animează.

Aplicaţia se deschide cu o fereastră în care se află o suprafaţă de OpenGL pe care am animat un cub cu şase feţe, fiecare faţă conţinând câte o imagine a personajelor din aplicaţie. Printr-o atingere în oricare punct de pe această suprafaţă se trece în cea de a doua fereastră.
Obiectele animate din această fereastră sunt:

  • Roata, care are o animaţie tween, se roteşte de la gradul 0 la 360 pe o durată infinită. La atingere, ea emite un sunet.
  • Tot cu animaţia tween am realizat alte două obiecte, un papagal şi pe Tarzan, care la atingere emit câte un sunet şi se deplasează în cadrul ferestrei.
  • Cei doi ursuleţi albi animaţi cu funcţia switcher, la atingere, comută dintr-o imagine în alta.
  • Maimuţa şi ursul reprezintă fiecare câte un buton de trimitere în alte ferestre, specifice fiecăruia.

În această fereastră avem un gif animat, reprezentând pe Tarzan, în fundal.

O animaţie tween se află pe primul copac din stânga: este vorba de textul MAGIC FOREST, care prin atingere ne trimite înapoi, dacă vrem să ne întoarcem la fereastra anterioară.

În dreapta ferestrei se află un fluture animat în Maya 3D, care este importat ca video, şi care la atingere emite un sunet.

Pe buturugă şi pe maimuţă am pus trei butoane transparente, la fiecare fiind asociată câte o animaţie frame by frame. La atingere pe buturugă, maimuţa începe să danseze pe muzică, la o atingere pe corpul maimuţei, aceasta dă din mâini şi din picioare cu un sunet specific, iar la atingerea pe cap, maimuţa trimite un pupic, de asemeni cu sunet specific.

În colţul din dreapta sus se află un urs urcat pe o creangă, pe care am pus un buton transparent şi care, prin atingere, deschide cea de-a patra fereastră.

Pe primul copac regăsim animaţia tween a textului MAGIC FOREST, care, prin atingere, ne trimite în cea de a doua fereastră.

În partea superioară a acestei ferestre se află două pălării care pot fi mutate oriunde, ideea fiind de a le aşeza pe capetele celor două personaje.

În partea de jos a ferestrei se află doi fluturi desenaţi în Maya 3D, importaţi ca video, şi care la atingere emit un sunet.

Pe buturugă şi pe urs am pus trei butoane transparente, la fiecare fiind asociată câte o animaţie frame by frame. La atingere pe buturugă, ursul începe să danseze pe muzică, la o atingere pe corpul ursului, acesta se gâdilă şi râde, iar la atingerea pe cap, ursul spune I love you.

În colţul din dreapta sus se află o maimuţă urcată pe o creangă, pe care am pus un buton transparent şi care, prin atingere, deschide cea de-a treia fereastră, cea în care maimuţa este personajul principal. Coada maimuţei este animată cu o animaţie tween, de la gradul 10 la gradul -20, care se repetă la infinit.

Proiectul cu toate fisierele ( codul sursa ) se poate downloada de AICI si se poate importa in Eclipse (vezi aici cum).

Aplicatia (app) pentru telefonul mobil se poate downloada de AICI.
Dupa ce se downloadeaza, se copiaza in telefonul mobil si se instaleaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image Refresh

*